top of page
Asset 1.png

ASTAXANTHIN

Naturlig Astaxanthin er utvunnet fra algen Haematococcus Pluvialis.
Dyrking starter i laboratoriet, fortsetter gjennom fotokjemiske bioreaktorer og
mikromoduler hvorfra den sendes til storskala produksjon i lukket anlegg.

Astaxanthin er et formidabelt produkt, den sterkeste kjente antioksidanten i naturen. Astaxanthin tilhører gruppen karotenoider. Den hjelper ved å eliminere frie radikaler og den har sterkt betennelsesdempende effekt. (antiinflammatorisk) De fleste problemene i kroppen skyldes oksidasjonsprosesser samt periodisk og kronisk inflammasjon i større og mindre grad. Dette medfører belastning på vev og organer. Astaxanthin er svært effektiv i demping og bekjempelse av pågående inflammasjoner.

Astaxanthin øker ytelse og  utholdenhet og gir mye raskere restitusjon etter trening.

Hvorfor er det så effektivt?

Antioksidanteffektene til Astaxanthin er bemerkelsesverdige. Effektiviteten skyldes formen og lengden på molekylet og dets løselighet i vann og fett. Molekylet gjennomsyrer celleveggene (og kan også virke i hjernen og øynene). I motsetning til mange potente antioksidanter (vitamin E, β-Karoten, Zeaxanthin …), som under visse omstendigheter kan bli pro-oksidanter, endres ikke Astaxanthin til
pro-oksidant. Det er verdt å nevne at Astaxanthin kan håndtere flere (opptil 19) frie radikaler på en gang (de fleste andre antioksidanter kun 1). Disse egenskapene skiller Astaxanthin fra de fleste antioksidanter. 

Vitenskapelige studier har vist at Astaxanthin har gunstige effekter på alle hovedkroppsdeler, inkludert muskel- og skjelettsystemet (muskler, ledd, sener), kardiovaskulært system, (hjerte/kar) immunitet, øyehelse, hjernehelse, hudhelse, og det her gunstig effekt på hår og negler. 

pexels-anna-tarazevich-5991451.jpg

Pulver.

Organisk biomasse med 5% Astaxanthin.

clear-g6642ef62f_1920.jpg

Olje.

100% Ren algeolje med 10% Astaxanthin. Algeolje med 5% Astaxanthin (kan være iblandet organisk olivenolje).

Skjermbilde 2022-10-25 172801.jpg

Vannløselig.

NYHET: Ren algeolje med 5% Astaxanthin gjort vannløselig ved hjelp av nanoteknologi.

Skjermbilde 2022-10-25 172223.jpg

Astaxanthin i naturen.

Den høyeste konsentrasjonen i naturen finnes i ferskvannsalgen Haematococcus pluvialis. Noe finnes også i for eksempel krill og plakkton, men da i lavere konsentrasjon. Krill medfører problemer i industriprodukter på grunn av det store innholdet av skall. I dyreriket akkumuleres Astaxanthin mest i laksens muskler. Forskere hevder at Astaxanthin gir laksen styrke og utholdenhet til å foreta sine lange reiser oppstrøms i flere dager uten hvile. Prestasjonen kan beskrives som blant de største atletiske bragden i dyreriket. 

 Astaxanthin er altså et svært helsebringende og næringsrikt molekyl som gjør mye godt for både folk, dyr og fisk. Det er også Astaxanthin som gir den røde fargen i laks, ørret, krill og reker for å nevne noen. 

Asset 2.png
bottom of page